De locatie

De Carnisseweg ligt in het oude buurtschap Carnisse, precies tussen oud- Barendrecht en de nieuwe wijk Carnisselande in. Het is een zijstraat van de welbekende Voordijk en het heeft een landelijk karakter, terwijl het ook dichtbij uitvalswegen en openbaar vervoer is gelegen.
Via de oprit naast de Leilindes, in de zomer omringd door mooi wit bloeiende Hortensia's kom je door de poort op een binnenplaats met een vijvertje. Via het overdekte terras kom je in het woonhuis, waarvan de benedenverdieping gebruikt wordt voor dagbesteding Carnissehof. 
Tussen de klusschuur en kiwistruik door loop je naar de achtertuin waar je achter het hekje wordt begroet door kippen en konijnen. In de achtertuin vind je een terras, gazon, kas, moestuin en bloementuin. Ook vind je er aalbessen, blauwe bessen en vijgen. 
Verder naar achter door de boog van Clematissen kom je in de boomgaard met appel en perenbomen en een pruimenboom. Ook hier weer een terras onder de schaduw van de walnotenboom. Vanaf de steiger kijk je uit over een weiland en oude boomgaard waar schapen grazen.
Naast de boomgaard staat een groot chalet, de uitvalsbasis van dagbesteding Carnissehonk.