Activiteiten

(CONCEPT)

Voorafgaand aan de start van de dagbesteding  vindt een intakegesprek plaats tussen jou, je mentor van de dagbesteding (casemanager), je ouder(s)/ verzorgers en eventueel begeleiders/ betrokken instanties. Je mentor zal ook met jou alleen in gesprek gaan.


We stellen samen met jou een plan op voor de eerste 3 maanden, waarin ruimte is voor jouw behoeften en wensen. We gaan kijken wat jij leuk vindt om te doen, waar jij blij van wordt, wat je graag zou willen leren en hoe. 

Op de dagen dat je bij ons bent hebben we een gezamenlijk start-, lunch- en dagevaluatie moment.  Gedurende de dag kan naar behoefte individueel of groepsgewijs ‘gewerkt’ worden aan iets waar jij je goed en nuttig bij voelt. Denk aan: werken in de moestuin, verzorgen van de dieren, houtbewerken, koken/ bakken, ‘zorgen’ voor de ouderen, maar ook lezen, spelletjes doen, sporten, iets onderzoeken.  

We kunnen een start maken met leren voor een opleiding en/of het opdoen van gerichte praktijkervaring. We kunnen uitstapjes maken naar scholen of ons ruime netwerk van bedrijven in verschillende branches. Ook kan een docent met jou op locatie komen werken. Hiermee kunnen we toewerken naar terugkeer in het onderwijs of een (leer-)werkplek.  

Vervolgens wordt de begeleiding langzaam afgebouwd of overgedragen, waarbij je altijd welkom bent om een beroep op ons te doen. 

Streven is terugkeer naar een reguliere maatschappelijke plek binnen een jaar met mogelijke verlenging van een jaar.