Activiteiten

Om 10.00u begint de dag met een gezamenlijk koffie/theemoment, waar u kunt vertellen wat u bezig houdt, waar u blij van wordt of juist verdrietig. Ook nemen we de dag door met de krant en lezen we uit een dagboek.

Het koffiemoment kan afgesloten worden met een (geheugen)spel, waarbij plezier en gezelligheid voorop staat.  

Daarna volgt de eerste activiteit naar keuze, individueel of gezamenlijk. U kunt bijvoorbeeld binnen spelletjes of iets creatiefs doen, helpen met bereiden van de (warme) lunch of iets bakken voor bij de koffie in de middag. Maar ook buiten in de moestuin of kas groenten of bloemen kweken, zorgen voor de dieren of klussen in de schuur.

Tussen de middag wordt gezamenlijk een (warme) maaltijd gegeten, waar mogelijk met versie ingrediënten uit de tuin. 

Na het eten kunt u even rusten in een van de relaxstoelen in de woonkamer. Daarna is er ruimte voor een wandeling of een tweede activiteit in de woonkeuken of in de tuin/kas/schuur.

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk koffie/thee moment, waarin de dag kan worden geëvalueerd en eventueel plannen gemaakt kunnen worden voor de volgende keer dat u naar de dagbesteding komt. Hier is ook weer ruimte voor een (geheugen)spel. Doel is om de dag gezellig, plezierig en hoopvol af te sluiten, zodat u opgebouwd en voldaan rond 15.30u richting huis kunt vertrekken.